top of page

Infrarøde saunaer om sommeren:
Til fare eller sund livsstil?

Frivilligt at sidde i en 55-graders infrarød sauna, mens det allerede er varmt udenfor? Hvorfor i alverden ville et fornuftigt menneske gøre det?

 

Saunaer er en no-brainer i de kolde og tørre vintermåneder. Men når det begynder at blive varmere, vil du gerne hoppe i den nærmeste pool i stedet for at svede det ud i en infrarød sauna. Faktisk tror mange mennesker, at saunaer slet ikke skal bruges om sommeren.

Den normale tendens er at forbinde saunaer med koldt klima men saunaer er lige så gavnlige om sommeren.

 

Fordelene ved at bruge infrarød sauna stopper eller aftager ikke i de varmere måneder. De hjælper dig stadig med at forbrænde kalorier, slappe af dine muskler, tabe dig og forbedre dit kardiovaskulære helbred og åndedrætssystem.

Hjælp din krop med at akklimatisere sig til de højere temperaturer

Hvis du har svært ved at tilpasse dig sommervarmen, vil tanken om at komme ind i en sauna virke skør. Der er dog masser af undersøgelser, der tyder på, at brug af en sauna i varmt vejr kan hjælpe din krop med at akklimatisere sig til de højere temperaturer. Bruger 25-45 minutter i en infrarød sauna ved 55-65 grader og køler ned i en pool eller bruser, så vil de 30-35 graders temperatur udenfor ikke være lige så uudholdelig.

Detox om sommeren 

I sommermånederne ved vi alle, at vores kroppe sveder meget; dog sveder de meget mere i en sauna. Sveden i saunaen hjælper kroppen og huden med at slippe af med giftstoffer. Dette bliver så meget desto vigtigere i sommermånederne, hvor vi har tendens til at spise mere sukkerholdige fødevarer, herunder is og kulsyreholdige læskedrikke, og dækker vores hud med solcreme hele tiden.

 

Hold dig hydreret under sommerens saunasessioner

Da kroppen taber for meget væske på grund af sved, er det vigtigt, at du holder dig godt hydreret. Du bør drikke nok vand hele dagen, men sørg for at drikke mindst 2-3 glas vand før, under og efter sessionen. Kokosvand er en fremragende naturlig drik til at genopbygge elektrolytter tabt ved sveden.

bottom of page