Frequently asked questions

Hvad er et haloterapirum (saltterapi)?


Et haloterapirum er et mikroklima, der er en kopi af klimaet i en saltgrotte. En halogenerator sprøjter den farmaceutiske type salt for at skabe en tør atmosphære for at hjælpe med at lindre symptomerne på åndedræts- og hudtilstande. Den dekorative salt der er i rummet, hjælper med at holde rummet sterilt, mens halogeneratorsaltspray faktisk er det terapeutiske element. Uden generator er det ikke muligt at genskabe koncentrationen af saltluft, der opretholdes i de naturlige saltgrotter.
Hvad hjælper det imod?


- Bronkitis - Allergi - Astma - Hø feber - Øreinfektion - problemer med vejrtrækning, ømhed i brystet - lungebetændelse - Rygers Hoste - Hoste med tyktflydende slim, der frigives med vanskeligheder - Akutte og hyppige luftvejsforstyrrelser - Bihulebetændelse i bihuler - luftvejsinfektioner - Åndedrætsallergi over for industrielle og husholdningsforurenende stoffer - Rhinitis - Eksem ( eksem og psoriasis tager længere tid før resultaterne bliver bemærket end luftvejs- og bihulebetændelse) - Psoriasis
Sådan fungerer det


Hvert rum har en halogenerator, der pulverlisere den farmaceutiske type salt og blæser det ind i rummet for at skabe et unikt mikroklima. Rummet er antibakterielt og ikke allergifremkalende. Når kunderne indåner superkoncenteret salt , klæber saltet sig til slimhinderne i bihulerne og lungerne, hvilket reducerer viskositeten og udleder slimet. Salt er antibakterielt og antiinflammatorisk, hvilket gør det til et naturligt slimløsende middel. Ved gentagne sessioner reduceres betændelsen, hvilket giver mulighed for at frigive eventuelt fanget slim eller overbelastning.
Hvor lang tid er en session?


Hver session varer 45 min.
Hvor mange sessioner tager det for at se resultaterne?


Vi anbefaler oprindeligt, at du gennemfører 5 terapier. Sessioner skal være fordelt på tætte datoer for at maksimere effekten. Efter de første 5 sessioner oplever klienter mindre overbelastning, ånder bedre, sover bedre, har færre hovedpiner fra sinustryk og bruger mindre inhalatoren (astma)
Hvor ofte skal jeg komme til sessionerne?


Når kunderne har afsluttet deres indledende sessioner, skal de vende tilbage til vedligeholdelse. Hvor ofte de vender tilbage afhænger af sværhedsgraden af deres symptomer. Alle er forskellige. For mennesker med allergi- og bihuleproblemer, når de første har afsluttet 5 sessioner og har det godt, vender de tilbage en gang om måneden. I allergisæsonen, når tilstanden forværres, kommer de ugentligt.
Hvad gør man i terapirum?


De fleste af vores klienter slapper ganske enkelt af i vores haloterapirum. Du kan læne dig i din stol, meditere, lave åndedræts øvelser og endda tage en lur.
Hvordan får jeg det efter en session i salttapirummet?


Du vil bemærke en lille forskel natten til din første session. Du kan se en løs hoste eller en løbende næse. Det er normalt og er præcis. hvad der vil ske. Vi hører ofte, at klienter sover godt i de dage, de kommer til terapi.
Hvad skal jeg have på?


Intet specielt tøj er påkrævet. Vi anbefaler at bruge noget behageligt. Hvis du er klædt i sort, kan du komme ud med noget hvidt saltpulver, der er mærkbart i nogen områder. Det kan let rystes af, men det anbefales ikke hvis du derefter går på kontoret eller en anden aftale. Derfor kan man medbringe skiftetøj med, i form af let badekåbe, eller andet let afslappende tøj. Man kan evt. låne badekåbe hos os.

Berigtigelse af markedsføring af saltterapi i nyhedsbrev

House of Salt har den 28. april 2020 modtaget en afgørelse om påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed efter lov om markedsføring af sundhedsydelser § 4,stk. 5 og 6, og offentliggør i den forbindelse nedenstående berigtigelse. Afgørelsen vedrørte markedsføringen af forebyggende behandling af COVID-19 med saltterapi i House of Salts nyhedsbrev.

Styrelsen vurderede ved afgørelsen, at markedsføringen var egnet til at give patienter indtryk af, at den markedsførte sundhedsydelse kunne forebygge smitte

med Covid-19 ved behandling med saltterapi. Styrelsen lagde ved afgørelse vægt på, at markedsføringen henvendte sig til patienter, der er i øget risiko for at udvikle alvorlige symptomer ved smitte med Covid-19, og som må anses for at være særlige påvirkelige overfor sådan en markedsføring. Styrelsen vurderede derfor, at markedsføringen af saltterapi var egnet til på usaglig vis at til-
trække patienter. 
Det var desuden styrelsens opfattelse, at tilbud om saltterapi med ”2 for 1 pris” var egnet til at tilskynde patienter og forbrugere til at få udført en sundhedsydelse, som ikke var sundhedsfagligt begrundet eller nødvendig.

+4531392526

Ny Vestergade 1, 1471 København

©2019 by House of Salt Copenhagen